woensdag 26 januari 2011

Het platform over en voor de Politie in Nederland!


                    - 't Politie Informatie Platform! -
                     http://www.adoptention.nl/PIP 
                        


  - Adoptention -  Presents:
                         
                          




                                't Politie Informatie Platform (PIP) 







Het Politie Informatie Platform (PIP) is een informatieplatform over de politie en de politieacademie in Nederland. Op dit uitgebreide platform wordt er informatie beschreven over de inhoud en opzet van het politiewerk en de politieacademie in Nederland. Daarnaast worden de nieuwste ontwikkelingen van de politie in Nederland onder de aandacht gebracht en wordt er aandacht gegeven aan de wensen en belangen van (uniform)medewerkers & aspiranten van de politie. Het veelzijdige Politie Informatie Platform (PIP) wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met belanghebbenden en samenwerkingspartners in de veiligheidsbranche. 



Het Politie Informatie Platform (PIP)  is opgericht door de (hoofd)productiebegeleider Rigobert van der Werf en wordt ondersteunend uitgevoerd door een enthousiast redactieteam met veel kennis en expertise.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Politie Informatie Platform (PIP) :
www.Adoptention.nl/het-politie-informatie-platform








© Het Politie Informatieplatform is een productie en onderdeel van - Adoptention -, Onderzoeksorganisatie naar Misdaad, Veiligheid & Gerechtigheid!





© Copyright 2010 - 2011  Adoptention. All rights reserved.
Alle teksten en afbeeldingen afkomstig van - Adoptention - zijn auteursrechtelijk beschermd, tenzij anders aangegeven. Daardoor mag er niets van worden overgenomen, gebruikt of gereproduceerd, zonder uitdrukkelijke toestemming van de voorbenoemde productiebegeleiders van - Adoptention - . Als u een afbeelding of een tekst wilt overnemen, wordt u vriendelijk verzocht schriftelijke toestemming te vragen aan één van de voorbenoemde productiebegeleiders van - Adoptention - .

36 opmerkingen:

  1. Een veelzijdige informatiebron! met informatie over de politie en de politieacademie in Nederland!
    Eindelijk eens een informatieforum die zich wilt inzetten voor de belangen en wensen van politiemedewerkers/dienders.

    Proficiat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Naar verwachting wordt de sollicitatieprocedure per korps duidelijk beschreven op het PIP...
    Want ik sta voor de keuze voor niv. 3 en 4...

    Welke verschillen zijn er tussen niveau 3 en niveau 4 bij het korps Rotterdam Rijnmond?

    grtz,

    Maurice

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bianca - RRijnmond27-01-2011, 17:11

    Er zijn wel duidelijk voordelen aan het doen van niveau 3, je bent een jaar eerder klaar en kan dan lekker het korps in en ervaring op gaan doen, je hoeft niet de kernopgaves, gemeenschappelijke veiligheidszorg en jeugdzorg te doen.

    De keuze is voor ieder opzich...als ik jou was zou ik alle voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen...
    Natuurlijk moet je tijdens je korpsgesprek proberen om als nog door te gaan naar niveau 4, maar met niv. 3 zou ik ook genoegen nemen! veel succes met je sollicitatie!

    Bianca Rrijnmond

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bas Versteeg16-11-2011, 11:18

    Iemand ervaring met de sollicitatie bij het korps Kennemerland voor niveau 4, Allround politiemedewerker?

    Ik heb in februari de testdagen. En wil mij graag zo goed mogelijk voorbereiden. Iemand tips en ervaring?

    Mvg, Bas

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Stef

    Net even gekeken op de website van het politie informatie platform.

    www.Adoptention.nl/het-politie-informatie-platform.

    Conclusie: Mooie website met veel handige en recente informatie. Uiteraard super handig om in contact te kunnen komen met mede-sollicitanten bij de politie en medewerkers van de politie!

    Ook goed om te lezen dat het PIP onderdeel is van Adoptention, onderzoeksorganisatie naar Misdaad & Veiligheid in Nederland. Dit is natuurlijk de reden waarom het politie informatie platform! over de juiste onderzoeksinformatie beschikt en ook informatie kan beschrijven over recente ontwikkelingen over het politiewerk.

    Stef.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Joyce Vredenhof (Kennemerland)18-11-2011, 18:17

    Dag Bas,


    Wat leuk te lezen dat je bezig bent met het solliciteren bij de politie Kennemerland!

    Het is een gezellig korps en ik werk er al jaren met veel plezier.


    Wat betreft tips voor de voorbereiding op de testdagen verwijs ik je graag naar de website van ‘t Politie Informatie Platform! Website: www.Adoptention.nl/het-politie-informatie-platform.


    Op het Politie Informatie Platform! is namelijk veel informatie te vinden over de sollicitatieprocedure bij de politie, welke voor elk korps over het algemeen hetzelfde is. Op het Politie Informatie Platform! staan veel handige stips en informatie beschreven over het politiewerk en de politieacademie in Nederland. Daarnaast kan je daar ook in contact komen met ervaren politiemensen, zoals agenten van politie, recherche en verschillende andere diensten. Ook lezen en bevinden zich veel politieaspiranten van de politeacademie op het Politie Informatie Platform!


    Heel veel succes met de sollicitatie bij de politie Kennemerland!



    Met vriendelijke groet,



    Joyce Vredenhof (Kennemerland)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Walter (Student Politieacademie)18-11-2011, 18:43

    Klopt inderdaad! Het Politie Informatie Platform biedt uitgebreide informatie over o.a. de sollicitatie bij verschillende korpsen in Nederland. Verder worden er ook recente ontwikkelingen beschreven over bijvoorbeeld wijziging van het dienstwapen en het uniform van de politie.


    Wat ikzelf altijd heel handig vind is de informatie die beschreven wordt voor aspiranten van politie die deelnemen aan de politieacademie. Hierbij wordt veel informatie beschreven over niet alleen de opzet van de politieacademie, maar worden er ook discussieforums weergegeven. Hierdoor wordt de mogelijkheid geboden om informatie aan elkaar uit te wisselen, handig voor het leerproces en voor op de academie.


    Heb vorige week bijvoorbeeld op de website van ’t Politie Informatie Platform! gelezen dat het in het vooruitgestelde nieuwe dienstwapen toch niet doorgaat. Deze informatie konden ik en mij leergroep –medestudenten, goed gebruiken bij onze presentatie!


    Mvg, Walter (Student politieacademie)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Sjierd Stroman18-11-2011, 19:10

    Beste PIP en lezers,


    Geweldig nieuws! Ik ben aangenomen voor de politieopeleiding, niveau 5, bij het politiekorps Hollands-Midden! Bij het bericht van het positief advies, door de personeel-adviseur van werving en selectie, werd mij meegedeeld dat W&S, en met name de inspecteurs en die tijdens het sollicitatiegesprek aanwezig waren, het bijzonder positief vonden dat ik mijzelf zo breed en duidelijk van te voren had geinformeerd over het politiewerk en de politieopleiding.


    Dit heb ik in het bijzonder te danken aan ’t Politie Informatie Platform. Vanwege de duidelijk beschreven informatie op de website van het Politie Informatie Platform, en de tips die ik heb meegekregen van ervaren politiemensen via het politie informatie platform, heb ik mijzelf goed kunnen voorbereiden op de sollicitatieprocedure. Dit kwam dan ook duidelijk positief naar voren tijdens de procedure.


    Tegelijk is het prettig om steun en succes te krijgen van andere sollicitanten en van aspiranten van de politieacademie via het Politie Informatie Platform.


    Nu lees ik net op de website van het Politie informatie Platform dat ik mij kan abonneren op de nieuwsbrief, wat ik dan ook zeker ga doen!

    Ik heb net ook via de website van het PIP een dankbericht gestuurd naar de redactie van het Politie Informatie Platform.


    Bedankt voor de steun en nu kan de opleiding wat mij betreft morgen al beginnen ;)


    Met blije groet,

    Sjierd Stroman

    BeantwoordenVerwijderen
  9. J. Kroonenburg24-11-2011, 13:42

    Hallo iedereen,

    Momenteel zit ik aan het begin van de sollicitatieprocedure KLPD.
    Van Werving en Selectie heb ik het advies gekregen de website van 't Politie Informatie Platform! goed te bestuderen voorafgaand het sollicitatiegesprek, want daar staat gigantisch veel en duidelijke informatie op over het politiewerk en de opleiding.
    Dit heb ik gedaan en heb mijzelf zeer goed kunnen informeren.

    Nu vraag ik mij af of er meer sollicitanten zijn bij het KLPD die op sollicitatiegesprek mogen en wellicht nog tips hebben?

    Met vriendelijke groet,

    J. Kroonenburg

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat ik heb gelezen op de website van 't Politie Informatie Platform! www.adoptention.nl/PIP, is ook handig voor de sollicitatie, alleen dit heeft meer betrekking op de sollicitatieprocedure bij de regionale politiekorpsen. Bovendien kan je op het platform makkelijk in contact komen met andere sollicitanten bij de politie, dus mogelijk ook KLPD-sollicitanten.

    Meer informatie over solliciteren bij het KLPD is o.a. te vinden op www.werkenbijhetklpd.nl en op: www.kombijdepolitie.nl


    Succes met de sollicitatieprocedure bij het KLPD!


    Mvg,

    Wijnand

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hi iedereen!

    Welk korps is leuker om bij te werken voor een stadsliefhebber?

    Rotterdam, Haaglanden of Amsterdam-Amtelland?
    (ondanks de fusering van korpsen vanaf 2012)

    Hoor graag jullie mening via de website van 't Politie Informatie Platform! bij het aangemaakte discussieform en de rubriek:
    " Deel belangstelling en verschillen in Korpsen ".

    Groet,

    Kevin

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wijnand (vraag om tips voor sollicitatie!)30-08-2012, 21:14

    Mooie vernieuwde website van 't Politie Informatie Platform!
    Klasse!

    Wie neemt deel aan de geopende rubriek " Deel belangstelling en verschillen in Korpsen ". (een van de grootste rubrieken op het discussieforum)

    Ik zit zelf te kiezen tussen het korps Haaglanden of Utrecht...
    Voordat ik de sollicitatieprocedure in ga, wil ik op 't Politie Informatie Platform! eerst de handige tips en nodige informatie goed doorlezen.

    Iemand nog tips of ervaring met het korps Haaglanden tov Utrecht?


    Groet,

    Wijnand (voornemend te solliciteren bij de politie Haaglanden of Utrecht)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dag Wijnand,

    Haaglanden heeft voor mij de voorkeur.. Op de vernieuwde website van 't Politie Informatie Platform! heb ik eergisteren op het forum beschreven waarom ik voor het veelzijdige korps Haaglanden heb gekozen...

    Succes met je keuze en je sollicitatie!

    Met vriendelijke groet,

    S. Wiggers

    BeantwoordenVerwijderen
  14. H. Wesseling31-12-2012, 16:08

    Hallo allemaal,

    Wie is er vorige week nog meer naar de nieuwjaarsbijeenkomst voor mensen werkzaam bij de politie geweest, georganiseerd en initiatief genomen door 't Politie Informatie Platform!

    Het was een gezellige, boeiende en leuke bijeenkomst waarbij de politie en veiligheid in Nederland centraal stonden! Een mooie bijeenkomst bij te dragen aan een goed en veilig 2013!

    Sommige foto's staan al op de vernieuwde website van het Politie Informatie Platform!

    Fijne jaarwisseling en een goed 2013!
    Met vriendelijke groet,

    H.A. Wesseling (Haaglanden)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De vernieuwde website van het Politie Informatie Platform! is even zoeken, maar het ziet er een stuk mooier uit!

    Weet iemand waar ik op de website de opbouw van de Nationale Politie kan vinden?

    Mvg,

    Reinier Scholters

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ziet er mooi uit! ben benieuwd naar het nieuwe platform!

    mvg,

    Westers

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een schijnheilige psychopaat ben jij Rigobert van der Werf! Jezelf zo prachtig voor doen op het internet! Jij moet jezelf eens flink laten onderzoeken, met je verschillende gestoorde, zieke persoonlijkheden!! Filmpjes openbaar posten van iemand op je anonieme goo account...stalken op facebook, stalken via sms met verschillende namen om jezelf "te verdoezelen" En je houd maar niet op met het treiteren van die persoon en telkens maar door het slijk te halen. Hou daar NU EINDELIJK EENS MEE op! (mensen die dit allemaal mogen lezen, dit duurt al 4 jaar lang) Er is al aangifte tegen jou gedaan wegens het cyber pesten. Bah te triest voor woorden wat een misselijk makende kerel jij bent!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. ===> Bovenstaande reactie betreft lasterhoudende valse beschuldigingen met als doel het ruïneren van de reputatie van de naam op welke dat betrekking heeft. Bovenstaande handeling is in strijd met ons Privacybeleid. Met betrekking op bovenstaande lasterhoudende content, bericht van Anoniem 27-09-2015 23:13, is hiervoor reeds aangifte gedaan bij de Politie. Bovenstaande content, bericht van Anoniem 27-9-2015 23:13, zal dan ook ivm bewijsmateriaal na het opsporingsonderzoek van de Politie worden verwijderd.<===

      Blogger neemt schendingen van de Servicevoorwaarden en het Inhoudsbeleid van Blogger uiterst serieus. Ons Privacybeleid is van toepassing op alle services die worden aangeboden door Google Inc. en zijn partners, waaronder YouTube, services die Google levert op Android­apparaten en services die worden aangeboden op andere sites (zoals onze advertentieservices).

      Verwijderen
  18. Stem voor betere CAO!07-10-2015, 21:03

    Van collega’s in het blauw tot collega’s in de opsporing of bij ondersteunende diensten, allemaal doen politiemensen hun werk met grote inzet en met hart voor het vak. Politiemensen werken iedere dag voor een samenleving waarin iedereen zich veilig voelt. Zij redden levens en helpen waar het kan en nodig is. Treden op tegen geweld en smoren dit in de kiem. Voeren confronterende gesprekken met familieleden van wie een dierbare is omgekomen bij bijvoorbeeld een verkeersongeluk. Sporen daders op en komen op voor slachtoffers. Luisteren, handelen en corrigeren. Doen een stap naar voren als anderen een stap terugzetten. Staan vooraan als het ertoe doet, als de situatie daarom vraagt, hoe bedreigend die ook is en al wordt het hun niet altijd in dank afgenomen. Zij zijn waakzaam en dienstbaar. Hun optreden ligt onder een vergrootglas en iedereen heeft wel een mening klaar over politiemensen.

    Rechtvaardig
    Een ding is zeker: elke politiecollega, zowel zichtbaar op straat als achter de schermen - actief op de achtergrond en onmisbaar voor een goedwerkende politieorganisatie - draagt bij aan een veilige samenleving. Zij verdienen dan ook een CAO met goede arbeidsvoorwaarden die recht doet aan het werk dat zij doen!

    Stand van zaken
    Begin maart bleek dat de gezamenlijke CAO-eisen van de ACP en de andere politiebonden en de voorstellen van de minister zo ver uit elkaar liggen, dat serieuze onderhandelingen op basis van die voorstellen niet mogelijk bleken. De onderhandelingen liggen daarom momenteel volledig stil. De bonden voeren samen met hun leden actie voor een rechtvaardige nieuwe CAO Politie.

    Lees de flyer over de actie van www.steundepolitie.nl:
    http://www.acp.nl/fileadmin/files/sites/acp.nl/Foto_s/ACP005info0Jaaf-v2.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
  19. nieuwe bachalorthesis regeling07-10-2015, 21:20

    Op de website van 't Politie Informatie Platform kon ik onder het kopje "bachelorthesis" niet terugvinden hoeveel herkansingen je hiervoor krijgt? En klopt het dat met de nieuwe regeling van herkansing de vakken anders zijn en wat is het verschil met PK5?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Verschil met PK5, OER veranderd op Academie07-10-2015, 22:55

    Op de politieacademie krijg je ook voor je bachelorthesis 3 kansen.

    De vakken zijn iets anders, behalve het eerste jaar. Veel praktische vakken zoals geweldsbeheersing, schieten, IBT, PPOI, PD beheer, rijopleiding enz enz zijn exact hetzelfde.
    Verschil zit hem voornamelijk in het theoretische gedeelte.
    Mbt de 3 kansen. Ik zou hierover informeren bij je docent. Er gaat vanaf oktober 2015 namelijk het e.e.a. veranderen in het OER. Bij de niveau 3 en niveau 4 opleiding vervalt de 3e kans...
    Mijn advies is: Informeer jezelf goed over de examinering!

    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Alle respect en aandacht voor de vele kaarten en steunbetuiging bij het ongeval met een goede diender en repect voor commissaris Melsen!

    https://mobile.twitter.com/Politie_Rdam/status/652120272812802048/video/1

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heeft iemand meer informatie over de recente wijziging van het beter afstemmen van het onderwijsaanbod van de politieacademie op de wensen van de beroepspraktijk? Of weet iemand waar op de website van 't Politie informatie Platform! het rapport over de inbedding van de Politieacademie in het nieuwe politiebestel te vinden is?

    Mijn dank is groot!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Vorige week las ik alle informatie over de inbedding politieacademie binnen het nieuwe politiebestel op de website van 't Politie Informatie Platform onder het kopje: Politieacademie --> Wetten en wijzigingen. Ook kan je daar onder de pagina rapporten en publicaties het rapport daarvan downloaden.

    Uiteraard kan je alle informatie daarover ook vinden op de website van de rijksoverheid. Ook op die website is het rapport over de inbedding van de politieacademie binnen het nieuwe politiebestel mogelijk:

    https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2015/02/02/tk-nader-rapport-politiewet-2012-ivm-de-inbedding-van-de-politieacademie-in-het-nieuwe-politiebestel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste,

      Belangrijke documentatie en het gehele wetsvoorstel van de inbedding van de Politieacademie in het nieuwe Politiebestel kunt u nalezen middels de volgende link:

      https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/34129_inbedding_politieacademie_in

      Met vriendelijke groet,


      Team 't Politie Informatie Platform!

      Verwijderen
  24. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Volg het politiedebat over de positieve ontwikkelingen en de positieve dagelijkse gang van zaken binnen de Nationale Politie op:
    https://www.politieacademie.nl/politiedebat

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Is het debat over etnisch profileren binnen de politie al geweest?
    Op de website van 't Politie Informatie Platform kan ik hier (nog) niets over terugvinden..
    Wel las ik net op de website van 't Politie Informatie Platform dat er mogelijk "stopformulieren" worden ingevoerd om Etnisch Profileren te voorkomen en tegen te gaan.

    Er zou hier namelijk na de opstanden in de media een debat over worden gerealiseerd tijdens een politiedebat georganiseerd door de Politieacademie. Waar kan ik dit terugvinden?

    Mvg

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste,

      Het debat over Etnisch profileren binnen de Politie heeft op 25 oktober 2016 plaatsgevonden. Voorbenoemd politiedebat is georganiseerd door de Politieacademie van de Nationale Politie.

      Voor meer informatie kunt u de volgende link raadplegen:

      https://www.politieacademie.nl/overdepolitieacademie/politiedebat/Paginas/Etnisch-profileren-25-oktober-2016.aspx


      Met vriendelijke groet,

      Team 't Politie Informatie Platform!

      Verwijderen
  27. Ben jij wel eens nieuwsgierig geweest naar de werkzaamheden binnen de wereld van Particuliere Recherchebureaus? Kijk dan naar de introductie en Aflevering 1 van de Bedrijfsrecherche TV via onderstaande links:

    https://m.youtube.com/watch?v=m1eqBCCgpdc

    https://m.youtube.com/watch?v=gbz53qpI7Gk


    Met vriendelijke groet,

    Het Team Adoptention

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ben jij iemand die mensen wilt helpen? Veel mensenkennis en ervaring opdoen binnen 1 van de uitdagendste werkgevers van Nederland? Altijd al bij de Politie willen werken en daadwerkelijk een helpende bijdrage willen leveren binnen de maatschappij? Screen jezelf dan nu voor een baan bij de Politie en solliciteer!

    Test jezelf op:
    https://mijn.kombijdepolitie.nl/testjezelf


    Wij wensen alle sollicitanten heel veel succes toe!



    Met vriendelijke groet,


    Team 't Politie Informatie Platform!


    (Bovenstaande online-test mogelijkheid is een zelftest en staat los van de officiële selectietesten welke binnen de sollicitatieprocedure van bepalend van toepassing zijn)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Heeft iemand enig idee wanneer het volgende politiedebat met professor Bob Hoogenboom is? Het laatste debat gezien, zou graag ook de volgende daarop willen zien.


    Met vriendelijke groet,


    Caroline Horvath

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Beste ​​​​​​Caroline,


    De Politieacademie organiseert samen met de politie een aantal debatten per jaar. De Politiedebatten worden geleid door Marianne van den Anker, NPO1 presentatrice en Bob Hoogenboom, hoogleraar Politiestudies en veiligheidsvraagstukken.

    Achtergrond van de Politiedebatten is het creëren van een platform om politie- en veiligheidsvraagstukken voor een breed publiek te agenderen. Door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen worden nieuwe eisen gesteld aan de politie. Dit veronderstelt een sterk ontwikkeld aanpassingsvermogen dat alleen maar in verbinding met ketenpartners, kennisinstituten en de samenleving kan plaatsvinden.

    Het laatste politiedebat ging over etnisch profileren en werd gehouden op 25 oktober 2016. Wanneer het volgende politiedebat plaats vindt, is nog niet bekend.

    Wij blijven het met veel waardering samen met jou op de voet volgen.


    Met vriendelijke groet,

    Team t Politie Informatie Platform

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Het Nationaal Informatieplatform PolitieDiensten NIPD, (voorheen ‘t Politie Informatie Platform!) wenst u allen een gezond, veilig en gelukkig 2018!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Kan iemand mij uitleggen waar het project burger in blauw staat beschreven op de website van het Nationaal Informatieplatform Politiediensten?

    BeantwoordenVerwijderen